Zwerfvuilactie Mamamiabos Carnavalverlof februari 2021

Een nieuwe start voor een “gezond bosje” met minder menselijke vervuiling, een coronaveilige zwerfvuilactie "only kids".

Door de vele bramen kan dit bosje enkel in de winter gecontroleerd worden op zwerfvuil. In de aanpalende gracht meerdere eindjes losse prikkeldraad en andere metaaldraad gevonden, ingegroeid tussen de bramen, zeer moeilijk en gevaarlijk voor mens en dier.
Langs de buitenkanten ligt het meeste zwerfvuil zoals oude plastiek bloempotten, allerlei rommel, oude ingegraven plastiek zakken waarin vroeger meststof of dierenvoeding zat, zeer moeilijk en bijna niet meer te verwijderen omdat ze nu "verduurd" duizenden kleine stukjes zijn op weg om een macro- of microplastiekje te worden. Meerdere hoopjes “gebroken glas” gevonden, historische vervuiling toen er nog geen “glasbollen waren”? Oude resten van wild-vangkralen en voederkralen zijn verwijderd.

Tot onze spijt kwam na de pauze met “echte chocolademelk” en koek ook de regen piepen… nog even het werk afmaken en dan in de regen mijn jeugdige helpers met de fiets naar huis begeleiden.
’s Anderendaags werd het vuil al opgehaald door onze gemeentediensten, “samen sterk” en “vele handen (op coronaveilige afstand) maken licht werk” was ons moto.

En natuurlijk een “bank vooruit” voor mijn jeugdige helpers Ilke, Noa, Numa, Marjolein.