Nieuwe zitbank kijkheuvel 3 september 2022

Misschien zullen sommige wandelaars zich afgevraagd hebben, waar de zitbank gebleven is die op de uitkijkheuvel van Spiegelaereven stond. Wij vonden dat de oude bank zelf rust verdiende na al die tijd steun te bieden aan rustende wandelaars die van het uitzicht willen genieten.
Vrijwilligers van Natuurpunt Maldegem-Knesselare hebben het idee uitgewerkt om een nieuwe zitbank te maken met hout van gerooide bomen uit ons gebied. Zo willen we deze bomen een tweede leven geven. En het resultaat mag gezien worden...
Als voorbereidende werken, werden allereerst de overhangende bramen en onkruid gemaaid. De trapjes werden aangevuld met aarde zodat ze terug egaal erbij liggen en geen gevaar meer vormen om erover te struikelen. De bramen rondom rond werden gekortwiekt om ten volle van het uitzicht te kunnen genieten.
De zitbank werd aan onze Natuurpuntloods zoveel als mogelijk in elkaar gestoken én uitgeprobeerd om het beste zitcomfort te creëren. Sterke mannen hebben de bank ter plaatse verankerd. Een mooi staaltje van 'manpower'.
Kom zeker eens langs om de nieuwe zitbank zelf uit te proberen. Je mag ons gerust laten weten hoe je de nieuwe bank ervaart.