Warmste Week in het Maldegemveld december 2020

Al een hele week aan het broeden op een idee om ook de Warmste Week te laten doorgaan. Hoe kunnen we de Vlam laten branden in het Maldegemveld?
Hadden wij geen oude Weckpotten meer staan in de loods? Ja hoor, na wat speuren vinden we enkele bananendozen vol met potten, nog gevuld met zand en kaarsjes. Alles controleren en oude kaarsjes vervangen met nieuwe. Ze zouden tot 12 uur lang branden.
Alles inladen en hop naar de kijkheuvel. De hele handel uitladen en nu beginnen met de Vlam uit te zetten. Controleren vanop de heuvel, herschikken, controleren, herschikken, controleren... en de final touch. Tijd om alles aan te steken... het begint reeds te schemeren.
Wandelaars uiteraard benieuwd wat daar allemaal aan de gang is. Er worden allerlei figuren in herkend maar de meesten zien er toch direct de Vlam in. Iemand denkt zelfs dat het een huwelijksaanzoek is.
Het wordt donker, de Vlam wordt nog mooier en de laatste bezoekers verdwijnen. We blijven nog even op de bank zitten... helderklare hemel en volle maan... genieten van de rust. Tijd om de kaarsen te doven want morgen mogen ze ook nog eens branden.
Door Corona mochten we geen standje opzetten; dat zal iets voor volgend jaar worden.