Zaagcursus Ten Doorn en uitslepen bomen 3 en 5 maart 2021

Reeds enkele jaren komen de leerlingen tuinbouw van het College ten Doorn afgezakt naar het Maldegemveld om wat ervaring op te doen met het vellen van bomen. 
Dit jaar staan er 4 praktijkdagen op de agenda doch de eerste moet afgelast worden... positief geteste leerling. Daar de vrijwilligers reeds opgetrommeld waren besloten wij dan maar om wat bomen uit te slepen. Het gaat hier om Douglas (verzagen we tot planken en balken) en kastanje (verzagen tot planken of weidepalen van maken) die reeds vorig jaar werden geveld door de leerlingen. Gewapend met tractor, kettingen, touwen, kabels kunnen we eraan beginnen. De ene gaat al wat makkelijker dan de andere maar uiteindelijk gaan ze er toch allemaal uit. Maakt het des te interessanter dat je voor de ene al wat meer moeite moet doen dan de andere.
Gelukkig is ook de zon van de partij en kunnen we 's middags lekker picknicken... in de koffer van de onze auto's.
Gelukkig kunnen de volgende praktijkdagen wel doorgaan en kunnen ze aan de slag, na eerst wat theorie. De vrijwilligers duiden ondertussen de bomen aan die mogen gedund (geveld) worden. Terwijl de leerlingen zagen en verzagen ondersteunen onze vrijwilligers ze door de takken af te voeren en het gezaagde hout op te laden en weg te voeren met ijzeren paard. 
Een mooie samenwerking die we in de toekomst hopelijk kunnen verderzetten.