Ruimen stormschade 24 februari 2022

En toen kwam Eunice op 18 februari en Franklin op 20 februari. Neen, geen nieuwe vrijwilligers, wel 2 zeer zware stormen die in het noorden van Europa voor veel schade zorgden en vele grote oude en jonge bomen lieten omwaaien. Mens en natuur kregen het zwaar te verduren… Maar nieuwe kansen ontstaan daardoor ook, omgewaaide bomen horen ook in een gezond gevarieerd bos.
Niet alleen onze gebuur het “Drongengoedbos” en ‘t Maldegemveld, ook het Kattenbos, het Kapellebos, de Lange Swiss en het Kallekensbos kregen het zwaar te verduren. De nijdige, krachtige westelijke rukwinden lieten ons voelen wie de baas was. Een krachtige boodschap, die toch nog door velen zal genegeerd worden.
Onze houtkanten met o.a. meidoorn, sleedoorn, egelantier, spork, wilg en hazelaar doorstaan dergelijke grote stormen veel beter; die hebben gelukkig geen stormschade!
De weekploeg had er dus een nieuwe klus bij nl. wandelpaden en dreven vrijmaken zodat de wandelaar, de fietsers, de ruiters met of zonder koets terug vlot van dit mooie gebied kunnen genieten. Meerdere prikkeldraadomheiningen zijn door omvallende bomen ook kapotgegaan, dat is een herstellingsklus die “de ploeg van Wingene” in de lente zal doen als onze medebeheerders, de runderen, zullen terugkomen.

Samen “zorgen voor het natuurgebied”… Vele vele jaren heeft Frank ons hierbij geholpen en nu hebben we onlangs met veel pijn en verdriet afscheid van hem moeten nemen. We zullen hem altijd missen, niet alleen voor zijn vakmanschap maar ook gewoon omdat het een fijne kerel was en een kleine kwinkslag van hem ons altijd deed glimlachen.
Voor altijd in ons hart en voor altijd in onze natuurgebieden. Dank je wel Frank!