Herstel pad naar kijkheuvel 6 februari 2021

Zaterdag 6 februari zijn er aanpassingswerken gebeurd aan de kijkheuvel. Nadat er een melding was binnen gekomen via mail dat het aanlooppad van de kijkheuvel heel onveilig en glibberig was, hebben enkele vrijwilligers (Luc, Thomas, Rietje en Kurt) het initiatief genomen om hieraan iets te doen.
Door de vele wandelaars en de vele regen van de afgelopen weken lag dit pad er gevaarlijk bij, zeker bij het afdalen van de kijkheuvel was het opletten geblazen om niet uit te glijden.
We hebben er nu een trap voorzien met een wandelsluis. Trap en wandelsluis zijn van lorkenhout die we onlangs hebben gekapt in het Maldegemveld langs het wandelpad. Deze kapwerken zijn de aanzet tot een geleidelijke bosovergang van heide naar bos via een mantel en zoom (zie werken december 2020).
Een stevig werkje maar wat een mooi resultaat! Zo kunnen de wandelaars veilig terug den trap op naar de rustbank om er te genieten van een prachtig (winters) zicht op het ven. Het oude infobord werd er ook verwijderd, een nieuw bord is nu in druk en we hopen dit voorjaar het nieuwe bord er nog te plaatsen.