JNM Poekebeek in het Maldegemveld 13 februari 2021

Dit weekend waren de piepers en de ini’s van JNM Poekebeek Aalter op bezoek in het Maldegemveld/Drongengoed. Ze hebben zich er goed geamuseerd ondanks de kou. Na een korte wandeling kwamen ze, twintig jongens en meisjes, meehelpen beheren in het Maldegemveld.
Ze kregen er eerst een korte uitleg waarom Natuurpunt Maldegem-Knesselare er beheerwerken doet om de heide open te houden. Onder begeleiding van de bezembinder Hendrik De Lille en zoon, JNM leider Rune, hebben ze daarna de berkenopslag verwijderd op een perceel langs de Lange Dreef.
Het berkenrijs was er vooraf door Hendrik reeds gesnoeid. Met deze rechte jonge takjes berk maakt Hendrik berkenbezems op de oude manier. Alle grotere berken en grove dennen werden met een kniptang of snoeizaag verwijderd op meer dan de helft van het perceel. Knap werk!
Zo krijgen de jonge dopheide en struikheide er terug meer zon en licht maar ook vele insecten en vlinders zoals het groentje profiteren mee ervan. Bedankt Hendrik en JNM Poekebeek om deze activiteit te organiseren in het Maldegemveld!.