Galloways lokken voor verplaatsing december 2020

De Galloways... onze grote pluizige viervoeters. We hebben ze allemaal al wel zien rondlopen in het Maldegemveld en een zeer welgekomen hulp bij het beheer van onze terreinen. Van tijd tot tijd moeten ze al eens verzet worden en dat gaat niet altijd even makkelijk. Toen we enkele maanden geleden echter op bezoek waren bij Natuurpunt Boortmeerbeek zagen we daar dat zij hun Galloways een rundveekoek als ''snoepje'' gaven. En of ze er verzot op waren. De volgende dag direct naar de winkel op zoek naar deze koeken. Uiteindelijk gevonden... moeten nog wel eerst besteld worden. Afhalen en nu zo snel mogelijk gaan proberen. Ze komen eens kijken naar onze emmer maar zijn niet echt geïnteresseerd. We laten enkele koeken achter op de grond... even tijd geven om te wennen. De volgende dag merken we dat ze de koeken gevonden en verorberd hebben. Dagelijks geven we hen enkele koeken en steeds zijn ze weg als we terugkomen. Na een week komen we aangereden met de auto, we parkeren en terwijl we de emmer uitladen komt de hele bende reeds aangelopen. Het kan niet snel genoeg gaan nu om aan een koek te geraken.
Galloways verzetten is vanaf nu een fluitje van een cent: ze volgen je zelfs met een lege emmer.
Uiteraard is het voederen een enorme trekpleister voor de vele wandelaars/fietsers en menig een wil ook wel eens een koekje geven.
In december is het dan ook makkelijk om ze te lokken naar de vangkraal en op transport te zetten naar de stal. We kijken al uit naar hun terugkomst.