Dag van de Natuur in het Maldegemveld 27 november 2021

Dag van de Natuur betekent voor Natuurpunt Maldegem-Knesselare het natuurbeheer in één van de natuurgebieden die het beheert in de kijker stellen. Het is een ideale gelegenheid om je uit te leven, je maakt kennis met de vaste vrijwilligers die het gehele jaar door de natuur in jouw buurt beheren.
De editie 2021 ging deze keer door in het Maldegemveld. Ondanks het minder goede weer van de laatste dagen waren de regengoden ons goedgezind. Enkel in de late namiddag kwamen regenbuien de werkzaamheden verstoren. Samen met een 10-tal vrijwilligers hebben we het maaisel van pitrus opgeruimd op een heideperceel langs de Drongengoedweg. Ook de gemaaide jonge dennen die verspreid tussen de struikheide en dopheide stonden, werden opgeruimd en op enkele hopen gelegd. Tijdens de middagpauze genoten we van boterhammen met paté of kaas en warme lekkere pompoensoep. In de namiddag werd ijverig verder gewerkt. We maaiden het pijpestrootje, een grassoort die er voor zorgt dat de jonge struikheide niet alle kansen krijgt om uit te groeien. Dit gebeurde op een perceeltje langs de Lange dreef vlakbij de kijkheuvel. Veel wandelaars passeerden er en vonden onze ploeg een leuke gezellige bende. Ook de galloways konden ons werk appreciëren daar ze hooi kregen. De komende weken worden ze opgehaald voor een bloedonderzoek en gaan ze naar de winterstal in Kalken (Laarne).
Kortom, het was een geslaagde Dag van de Natuur 2021, we hebben ons geamuseerd, een beetje zweten voor meer en betere natuur in jouw buurt daar doen we het voor.
Bedankt aan alle vrijwilligers en voor de geïnteresseerden: kom gerust ook eens langs, laat het ons weten!