Samenwerking met de Courtmansschool in Maldegem maart 2021

Sinds enkele jaren werken we samen met de leraars/leerlingen afdeling ''Hout'' van de Courtmansschool in Maldegem. Wij plaatsen ''de bestelling'' en leveren het hout. De leerlingen ontwerpen en bouwen de projecten. Zo konden we reeds enkele zitbanken plaatsen in het Maldegemveld en langs de Kanaalberm. De nieuwe (verbindings)technieken die de leerlingen jaar na jaar aangeleerd krijgen reflecteren zich dan ook in hun constructies.
Onze bestelling van picknicktafels werd echter door de coronacrisis helemaal in de war gestuurd waardoor we ze niet in 2020 konden plaatsen. Gelukkig konden de leerlingen de draad dit schooljaar weer oppakken en kregen we ondertussen het heugelijke nieuws dat de banken klaar zijn. Binnen enkele weken hopen we ze, samen met de leerlingen, te kunnen plaatsen.
Als toemaatje vroegen we hen ook om een nieuw toilet te bouwen zodat we het aftandse ding aan onze loods kunnen vervangen. De leerlingen zorgen voor het ''gebouw'', wij sturen er iemand op uit om een composttoilet te leren bouwen dat we er nadien kunnen in plaatsen.
Wordt vervolgd ...