Beheermoment in het Maldegemveld 22 augustus 2020

Ze voorspellen kans op regen… dan maar al het materiaal in de werfwagen stoppen zodat we tenminste een schuilplaats hebben in geval van gedruppel.
Onze missie van vandaag: voorzien in een aangepaste accommodatie voor het groentje.
Bovengenoemd fladderend gevleugelde vriendje vertoeft sinds enige tijd weer in het Maldegemveld. Ze voelen zich in hun nopjes in een windluwe zone voorzien van wat berkjes (maximaal 1.5 m hoog) en nog wat dopheide erbij. Dat moet wel mogelijk zijn om te verwezenlijken samen met enkele vrijwilligers.
Enkele dagen voordien werden reeds wat voorbereidende werken uitgevoerd (maaien van struikheide en te hoge berkjes) waardoor we reeds direct aan de slag kunnen met afvoeren. Sorteren, rakelen, opscheppen en afvoeren met draagberries. Het gaat allemaal zo’n vaart dat we al snel weer de bosmaaier moeten bovenhalen om nog bij te maaien.
Ondertussen zijn er ook 2 vrijwilligers op uitgetrokken om met het ijzeren paard wat houtstammetjes te gaan uitvoeren.
Tijd voor een drankje, koekje en vooral veel bijpraten na maanden van afgelaste beheermomenten.
Batterijen weer opgeladen en terug aan de slag maar waar zijn de 2 dames uit het gezelschap gebleven?
Het werk zit erop voor vandaag, alles weer inladen en een frisse wandeling naar de loods. Daar aangekomen zien we rook uit de loods komen en snuiven we de geur op van gebakken spek… nu wordt het duidelijk waar de 2 dames gebleven waren.
Snel alles uitladen want de tafel staat reeds gedekt.
Lekker tafelen met een bende fijne vrijwilligers… wat moet een mens nog meer hebben?