Beheervoormiddag in het Maldegemveld zaterdag 29 februari 2020

Een winters beheerdagrecept voor gevarieerde klusjes met blije, voldane vrijwilligers:
 
Deze bereiding komt het best tot zijn recht met grote porties vrijwilligers in een natuurlijke setting met frisse buitenlucht.
Voor deze gelegenheid brengen we het recept in een sappig Maldegemveld-Noord.
 
Stap 1: Verzamel enkele vrijwilligers. Voor het beste resultaat zoek je deze al in de vroege ochtend bij elkaar op een onverwacht droge dag. Voorzie ze verder van het nodige werkmateriaal.
 
Stap 2: Zoek de nodige stormschade die gevaarlijk boven de wandelpaden hangt en verwijder deze. Het restmateriaal wordt gebruikt voor het afsluiten van onbedoelde sluipwegen die door kostbare plekjes lopen.
 
Stap 3:  Graaf enkele jonge beukenscheuten uit en vul een vorig jaar deels uitgewaaide beukendreef ermee aan. Deze kostbare dreef voor vleermuizen kan zich zo verder herstellen.
 
Stap 4: Laat de vrijwilligers even rusten in koffie en vruchtensap.
 
Stap 5: Maak de vlonderpaden vrij zodat ze sneller drogen en verzamel het overblijvende hout zodat het later kan opgehaald worden met een ijzeren paard.

 
Stap 6: Neem een zwaar ijzeren hek dat overgroeid is met bramen. Maak het vrij en plaats het op een grote kar. Het oud metaal zal de afdeling helpen van middelen te voorzien om het beheer in de toekomst verder te zetten.
 
Stap 7: Verzamel alle materialen, reinig ze en berg ze veilig op in de loods.
 
Stap 8: Voor een extra goed resultaat kan een extra afsluitend sausje voorzien worden.
 
Een halve dag werken bekomt blije en voldane vrijwilligers. U herkent ze ook aan hun brede glimlach, aanhoudende inzet voor en groeiende kennis van de lokale natuur.
Ze worden ook soms gespot in grotere groepen en vinden dit best plezant.
 
Zin om de volgende keer mee te werken? Volg dan zeker op Facebook, volg onze activiteitenpagina op de website of laat je via de maandelijkse nieuwsbrief verrassen door onze vele activiteiten.