Beheervoormiddag in het Maldegemveld 9 februari 2019

Zaterdagvoormiddag 9 februari 2019, geen sneeuw zoals op 23 januari, geen mooie zonsopgang zoals 5 dagen ervóór maar een zeer stevige wind en een grauwe grijze lucht vol regenwolken. Zullen ze de natuurpuntvrijwilligers die toch op post waren sparen?
Ja, zelfs de zon kwam er door tijdens de “koffie+melk+peperkoek+fruitsap-pauze”. Maar we juichten iets te vroeg… toch kon een klein regenbuitje ons niet stoppen want we hadden bijna gedaan met onze klus “met hakhoutbeheer een verbinding maken tussen onze heideperceeltjes en de aanpalende weilanden". We voerden een dunning uit zodat sommige zomereiken kunnen uitgroeien tot prachtige, majestueuze bomen. Al het takkenhout van deze zaagwerken voerden we af (slepen met tractor) naar de nabijgelegen poelen en zullen we gebruiken voor het bouwen van takkenwallen rond deze poelen. We houden hiermee de koeien uit de poel en bieden tegelijkertijd een schuilplaats/broedplaats voor allerlei diertjes.
Voor de liefhebbers van "binnenwerk" hebben we een aanhangwagen die momenteel in vrij slechte toestand verkeert binnen in de loods gezet. Zo kan er ook bij slecht weer “droog” aan gewerkt worden. Wie wil daar zijn schouders onder zetten? We willen deze gebruiksklaar hebben tegen de volgende zomer voor watertransport voor onze runderen tijdens periodes van droogte. Maar laat ons hopen dat we die niet moeten gebruiken… twee uitzonderlijke droge zomers na elkaar is genoeg hé! Tijdens het weerbericht zonet melden ze dat de gemiddelde grondwaterstand voor onze streek bijna is bereikt… laat het nog maar veel gewoon regenen zodat ook de poel aan het Torrebos zich kan vullen met het zo belangrijke regenwater.